Jeste艣 tutaj
Dom > Nowo艣ci > CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

CIACHO MARCHEWKOWE馃馃

鉃★笍Sk艂adniki:
-300 g marchewki startej na tarce o grubych oczkach
-200 g m膮ki orkiszowej/ pe艂noziarnistej pszennej/ owsianej
-4 jajka
-50 g oleju rzepakowego/ oleju koksowego/ oliwy z oliwek
-50 g orzech贸w w艂oskich
-1 艂y偶eczka sody
-50 g erytrytolu
-1 艂y偶ka cynamonu

– cz臋艣膰 sta艂a mleczka kokosowego (wcze艣niej musi posta膰 w lod贸wce)
-100 g jogurtu naturalnego
-2 艂y偶ki erytrytolu
-艂y偶ka 偶elatyny
-cynamon

鉃★笍Spos贸b przygotowania:
Jajka zmiskuj z erytrytolem. Dodaj olej, m膮k臋 , sod臋, cynamon, marchew. Na koniec dodaj pokruszone orzechy.
Piecz w 180 st. ok 45-60 min.

Mleczko kokosowe wymieszaj z jogurtem, zmielonym erytrytolem na py艂. 呕elatyn臋 rozpu艣膰 w gor膮cej (nie wrz膮cej!!) wodzie i wymieszaj z mas膮 kokosow膮. Mas臋 w艂贸偶 na ok 10 min do lod贸wki. Po tym czasie krem na艂贸偶 na wystudzone ciasto, posyp cynamonem i odstaw do lod贸wki na ok 1 h.

Smacznego

Dodaj komentarz

B膮d藕 pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do g贸ry