Jeste┼Ť tutaj
Dom > Nowo┼Ťci > CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

CIACHO MARCHEWKOWE­čąĽ­čąĽ

Ô×í´ŞĆSk┼éadniki:
-300 g marchewki startej na tarce o grubych oczkach
-200 g m─ůki orkiszowej/ pe┼énoziarnistej pszennej/ owsianej
-4 jajka
-50 g oleju rzepakowego/ oleju koksowego/ oliwy z oliwek
-50 g orzechów włoskich
-1 łyżeczka sody
-50 g erytrytolu
-1 łyżka cynamonu

– cz─Ö┼Ť─ç sta┼éa mleczka kokosowego (wcze┼Ťniej musi posta─ç w lod├│wce)
-100 g jogurtu naturalnego
-2 łyżki erytrytolu
-łyżka żelatyny
-cynamon

Ô×í´ŞĆSpos├│b przygotowania:
Jajka zmiskuj z erytrytolem. Dodaj olej, m─ůk─Ö , sod─Ö, cynamon, marchew. Na koniec dodaj pokruszone orzechy.
Piecz w 180 st. ok 45-60 min.

Mleczko kokosowe wymieszaj z jogurtem, zmielonym erytrytolem na py┼é. ┼╗elatyn─Ö rozpu┼Ť─ç w gor─ůcej (nie wrz─ůcej!!) wodzie i wymieszaj z mas─ů kokosow─ů. Mas─Ö w┼é├│┼╝ na ok 10 min do lod├│wki. Po tym czasie krem na┼é├│┼╝ na wystudzone ciasto, posyp cynamonem i odstaw do lod├│wki na ok 1 h.

Smacznego

Dodaj komentarz

B─ůd┼║ pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do g├│ry