Jesteś tutaj
Dom > Nowości > Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

CIASTO MARCHEWKOWE

Wilgotne, z nutką cynamonu. Mniam!

Składniki (mała blacha):
-350 g marchewki
-150 g mąki żytniej
-4 jajka
-50 g oleju kokosowego
-1 łyżka cynamonu
-ok 5 łyżek erytrytolu
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-30 g orzechów laskowych/ włoskich

Sposób przygotowania:
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z rozpuszczonym olejem kokosowym i startą na małych oczkach marchewką. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, zmielony erytrytol na puder oraz pokrojone orzechy. Białka ubić i dodać do pozostałych składników delikatnie mieszając. Piec ok 40 min w 180 stopniach.

Smacznego

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do góry