Jesteś tutaj
Dom > Nowości > Domowy paprykarz

Domowy paprykarz

Często pytacie o dodatki do pieczywa, podsyłam prosty przepis na domowy paprykarz 😁

PAPRYKARZ

Składniki:
-50 g suchego ryżu
-60 g marchewki
-50 g selera
-90 g koncentratu pomidorowego
-1 łyżka oleju
-1 duża cebula
-ok. 50 ml wody
-125 g ryby – np. dorsz (czy pozostałość z obiadu), makrela wędzona, filet z makreli z puszki etc.

Sposób przygotowania:
Ryż ugotować. Cebulę zeszklić na łyżce oleju, dodać startą marchew i seler, koncentrat i wodę. Dusić do miękkości warzyw. W razie potrzeby dodać więcej wody. Gdy warzywa będą już miękkie, ściągnąć z ognia, dodać ryż i pokrojoną rybę, dokładnie wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem, słodką i słoną papryką (super smakuję z wędzoną).

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do góry