Jesteś tutaj
Dom > Nowości > FIT CIACHO BEZ PIECZENIA – PRZEPIS

FIT CIACHO BEZ PIECZENIA – PRZEPIS

FIT CIACHO BEZ PIECZENIA??????

Składniki na spód, tortownica o średnicy ok. 20 cm:
-100 g orzechów/ ziaren: u mnie 50 g migdałów i 50 g wiórek kokosowych
-80 g płatków owsianych
-1 łyżeczka kakao
-120 g daktyli suszonych, niesiarkowanych
-10 g oleju kokosowego

Sposób przygotowania:
Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na ok. 15 min. Migdały zblendować w młynku (można je zamoczyć na kilka godzin, wtedy są miękkie i zwykły blender da radę, ewentualnie drobno je pokroić). Daktyle odcedzić, połączyć z resztą składników i zblendować. Całość przełożyć do tortownicy wyłożoną papierem do pieczenia i ręką ugnieść, żeby masa dokładnie oblepiła całe dno. Wstawić do lodówki.

Składniki na masę:
-200 g suchej kaszy jaglanej
-100 ml mleka kokosowego
-10 g oleju kokosowego
-50 g wiórków kokosowych
-100 g erytrytolu
-20 g mąki kokosowej

Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z informacją podaną na opakowaniu, ostudzić. Połączyć z pozostałymi składnikami i zblendować na gładką masę. Przełożyć na daktylowy spód, wstawić do lodówki.

Składniki na karmel:
-60 g daktyli suszonych, niesiarkowanych
-50 g masła orzechowego
-3 łyżki wody
-1 łyżeczka kakao
+ 20 g preparowanego orkiszu

Sposób przygotowania:
Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na ok. 15 min. Po tym czasie wodę odlać, dodać pozostałe składniki, zblendować na gładko i przełożyć na górę ciasta. Posypać orkiszem preparowanym. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.

Smacznego

 

Autor: Daria Szefer

https://www.facebook.com/TrainYourDiet/

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do góry