Jeste艣 tutaj
Dom > Nowo艣ci > FIT CIACHO BEZ PIECZENIA – PRZEPIS

FIT CIACHO BEZ PIECZENIA – PRZEPIS

FIT CIACHO BEZ PIECZENIA馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃馃嵃

Sk艂adniki na sp贸d, tortownica o 艣rednicy ok. 20 cm:
-100 g orzech贸w/ ziaren: u mnie 50 g migda艂贸w i 50 g wi贸rek kokosowych
-80 g p艂atk贸w owsianych
-1 艂y偶eczka kakao
-120 g daktyli suszonych, niesiarkowanych
-10 g oleju kokosowego

Spos贸b przygotowania:
Daktyle zala膰 ciep艂膮 wod膮 i odstawi膰 na ok. 15 min. Migda艂y zblendowa膰 w m艂ynku (mo偶na je zamoczy膰 na kilka godzin, wtedy s膮 mi臋kkie i zwyk艂y blender da rad臋, ewentualnie drobno je pokroi膰). Daktyle odcedzi膰, po艂膮czy膰 z reszt膮 sk艂adnik贸w i zblendowa膰. Ca艂o艣膰 prze艂o偶y膰 do tortownicy wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia i r臋k膮 ugnie艣膰, 偶eby masa dok艂adnie oblepi艂a ca艂e dno. Wstawi膰 do lod贸wki.

Sk艂adniki na mas臋:
-200 g suchej kaszy jaglanej
-100 ml mleka kokosowego
-10 g oleju kokosowego
-50 g wi贸rk贸w kokosowych
-100 g erytrytolu
-20 g m膮ki kokosowej

Spos贸b przygotowania:
Kasz臋 jaglan膮 ugotowa膰 zgodnie z informacj膮 podan膮 na opakowaniu, ostudzi膰. Po艂膮czy膰 z pozosta艂ymi sk艂adnikami i zblendowa膰 na g艂adk膮 mas臋. Prze艂o偶y膰 na daktylowy sp贸d, wstawi膰 do lod贸wki.

Sk艂adniki na karmel:
-60 g daktyli suszonych, niesiarkowanych
-50 g mas艂a orzechowego
-3 艂y偶ki wody
-1 艂y偶eczka kakao
+ 20 g preparowanego orkiszu

Spos贸b przygotowania:
Daktyle zala膰 ciep艂膮 wod膮 i odstawi膰 na ok. 15 min. Po tym czasie wod臋 odla膰, doda膰 pozosta艂e sk艂adniki, zblendowa膰 na g艂adko i prze艂o偶y膰 na g贸r臋 ciasta. Posypa膰 orkiszem preparowanym. Odstawi膰 do lod贸wki, najlepiej na ca艂膮 noc.

Smacznego

 

Autor: Daria Szefer

https://www.facebook.com/TrainYourDiet/

Dodaj komentarz

B膮d藕 pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do g贸ry