Jesteś tutaj
Dom > Nowości > Jagielnik z karmelem bananowym na czekoladowym spodzie

Jagielnik z karmelem bananowym na czekoladowym spodzie

Sposób przygotowania

Ciasto:
Wszystkie suche składniki mieszamy, dodajemy mokre i zagniatamy ciasto. Tortownice wyłożoną papierem do pieczenia wyklejamy ciastem. Pieczemy w 180 stopniach ok 15 min, studzimy.

Krem:
Kasze jaglaną gotujemy, studzimy. Dodajemy resztę składników i dokładnie blendujemy na gładką masę.

Karmel:
Daktyle zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na ok 15 min, aby zmiękły. Po tym czasie odlewamy wodę, dodajemy masło orzechowe i banana. Całość blendujemy na gładko.

Na upieczony spód przekładamy masę jaglaną, następnie bananowy karmel. Na koniec rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej z dodatkiem niewielkiej ilości wody/mleka i rozprowadzamy na karmelu.

Gotowe ciasto wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do góry