Jeste艣 tutaj
Dom > Nowo艣ci > Mini tarta

Mini tarta

SZYBKA MINI TARTA 馃敟

鉃★笍Sk艂adniki na 2 mini tarty (艣rednica ok. 12 cm)
Ciasto:
-100 g m膮ki orkiszowej
-1 偶贸艂tko
-20 g oleju kokosowego
-艂y偶ka jogurtu naturalnego
-3 艂y偶ki wody
-s贸l

Wsad:
-100 g jogurtu naturalnego
-30 g pora
-100 g upieczonego i pokrojonego w kostk臋 kurczaka
-1 ca艂e jajko
-1 bia艂ko
-suszone warzywa,s贸l, pieprz
-ser cheedar- 30 g

Do podania: rukola, 艣wie偶y szpinak, pomidorki koktajlowe

鉃★笍Spos贸b przygotowania:
M膮k臋 przesia膰, doda膰 twardy olej kokosowy, s贸l oraz 偶贸艂tko. Zagarnia膰 palcami m膮k臋 do 艣rodka, rozcieraj膮c j膮 palcami z olejem, a偶 powstanie drobna kruszonka. Doda膰 jogurt, wla膰 2-3 艂y偶ki wody i szybko po艂膮czy膰 sk艂adniki w g艂adk膮 kul臋. Zawin膮膰 w foli臋 aluminiow膮 i w艂o偶y膰 do lod贸wki na 30 min.

Ciastem wy艂o偶y膰 dno i boki foremek. Sp贸d podziurkowa膰 widelcem, wstawi膰 do lod贸wki na czas nagrzania si臋 piekarnika do 190 stopni. Piec 10 min.

W tym czasie przygotowa膰 wsad. Jajko z bia艂kiem roztrzepa膰, doda膰 jogurt i przyprawy (mo偶na doda膰 ulubione zio艂a). Por pokroi膰 w pi贸rka i wymiesza膰 z mas膮 jajeczno-jogurtow膮. Na upieczony sp贸d w艂o偶y膰 kawa艂ki kurczaka, a nast臋pnie wla膰 wcze艣niej przygotowan膮 mas臋. Posypa膰 tartym serem cheedar. Piec w piekarniku przez ok. 25-30 min.

Jedna tarta to ok. 400 kcal

Smacznego

Dodaj komentarz

B膮d藕 pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do g贸ry