
POMYSŁ NA OBIAD ALA ŁAZANKI 🙂
➡Składniki (na 3 porcje):
-3 kabanosy konspol (biedronka)
-180 g makaronu pełnoziarnistego
-120 g kapusty kiszonej
-200 g pieczarek
-1 średnia cebula
-5 g oleju kokosowego
➡Sposób przygotowania:
Kapustę kiszona poszatkować, zalać szklanką wody i gotować do jej zredukowania (ok 20 min) – jeśli kapusta jest bardzo kwaśna można ja wcześniej przepłukać. Na rozgrzanym oleju kokosowym zeszklić pokrojona w kostkę cebule, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i na końcu pokrojone kabanosy. Połączyć z kapusta i doprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać z makaronem przygotowanym zgodnie z informacją na opakowaniu.
MAKRO JEDNEJ PORCJI:
17 g Białka
7 g Tłuszczu
45 g Węglowodanów
Smacznego!
Autor: Daria Szefer
Dodaj komentarz
Bądź pierwszy!