Jesteś tutaj
Dom > Nowości > PASZTET Z PIERSI KURCZAKA, WĄTRÓBKI I PIECZAREK

PASZTET Z PIERSI KURCZAKA, WĄTRÓBKI I PIECZAREK

Pasztet z soczewicy był, teraz czas na pasztet dla miłośników mięsa 😃🍗🍗

PASZTET Z PIERSI KURCZAKA, WĄTRÓBKI I PIECZAREK
Składniki:
-100 g wątróbki drobiowej
-400 g piersi z kurczaka
-10 ml oleju rzepakowego
-2 cebule
-2 jajka
-250 g pieczarek
-przyprawy, czosnek

Sposób przygotowania:
Wątróbkę przesmaż na 5 ml oleju, kurczaka ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na 5 ml oleju, dodaj pieczarki, przesmaż. Wątróbkę, kurczaka pokrojonego w mniejsze kawałki, pieczarki, jajko i przyprawy umieść w naczyniu blendera. Zblenduj na gładko. Piecz ok 40 min w 180 stopniach.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do góry