Jesteś tutaj
Dom > Odżywianie > Pizza z Tuńczykiem

Pizza z Tuńczykiem

Jeśli jesteś fanatykiem pizzy, ale nie lubisz obowdu swojej tali, jest to o wiele zdrowsze alternatywa. Nie tylko jest to pizzerina  uboga w  węglowodany, ale to mnóstwo składników odżywczych ze świeżych warzyw.

Wszystko co potrzebujesz to :

  •      1 mała cała pszenica miękka tortilla
  •      2 łyżki sosu pizzy
  •      1 puszka tuńczyka
  •      Plastry grzybów, cebula, czerwona papryka
  •      Starty ser mozarella


Przyprawy do smaku: sól, pieprz czarny, oregano, bazylia, świeży czosnek lub czosnek w proszku.

Rozkładamy małą toritllę na tacy, następnie smarujemy ją sosem do pizzy.

Na gotowy spód rozkładamy równomiernie tuńczyka następnie rozkładamy pokrojone warzywa.

Przyprawiamy i posypujemy startym serem mozzarella.

Nagrzewamy piekarnik do 350 stopni Celsjusza i pieczemy  około 6-8 minut, aż ser się roztopi i tortilla będzie wyglądała na chrupiacą.

Jeśli traktujemy to jako przekąskę tortille można złożyć jak kanapkę.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Do góry