
POMYSŁ NA MAKARON ?
?
➡Składniki (3 porcje):
-150 g makaronu spaghetti pełne ziarno
-450 g szpinaku mrożonego/ świeżego
-1 średnia cebula
-25 g suszonych pomidorów
-3 g oleju kokosowego
-300 g piersi z indyka/ kurczaka
-70 g fety
-2 ząbki czosnku
-sól, pieprz
➡Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju kokosowym, dodać szpinak. Smażyć do odparowania wody. Dodać indyka pokrojonego w kostkę (ja zwykle przyrządzam go w piekarniku na kilka dni), dodać pokrojone w kostkę pomidory, fetę, przeciśnięty czosnek. Całość połączyć z ugotowanym makaronem. Przyprawić do smaku.
Makro 1 porcji:
365 kcal, 34 g białka, 8 g tłuszczu, 42 g węglowodanów
Autor: Daria Szefer
Dodaj komentarz
Bądź pierwszy!