Jeste艣 tutaj
Dom > Nowo艣ci > SERNIK NA DAKTYLOWO-OWSIANYM SPODZIE

SERNIK NA DAKTYLOWO-OWSIANYM SPODZIE

馃嵃SERNIK NA DAKTYLOWO-OWSIANYM SPODZIE 馃嵃

鉃★笍Sk艂adniki:

Sp贸d:

-P艂atki owsiane: 80 g
-M膮ka owsiana: 90 g
-Daktyle: 120 g
-Olej kokosowy: 15 g

Masa serowa:

-1 kg sera ,,w kube艂ku”
*Tutaj uwaga: wybieramy ser o dobrym sk艂adzie. Takie sery nie zawsze sk艂adaj膮 si臋 z samego twarogu. Najlepiej wybiera膰 produkty bez dodatk贸w: czyli mleko, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka. Je艣li macie mo偶liwo艣膰 najlepszym rozwi膮zaniem jest zmielenie twarogu w domu
-1 jajko
-10 艂y偶ek erytrytolu
-1 budy艅 waniliowy bez dodatku cukru (sk艂ad: skrobia(ziemniaczana, kukurydziana), aromat, barwniki (kurkumina, karoteny)).

鉃★笍Spos贸b przygotowania:

Daktyle zalewamy gor膮c膮 wod膮 i odstawiamy na ok. 10-15 min. Po tym czasie odlewamy wod臋 (do kubeczka) i daktyle blendujemy na g艂adko, mieszamy z m膮k膮, p艂atkami, rozpuszczonym olejem kokosowym, dodajemy 2-3 艂y偶ki wody z daktyli. Tortownic臋 wyk艂adamy papierem do pieczenia i wylepiamy ciastem daktylowo-owsianym.

Do twarogu dodajemy jajko, erytrytol i ca艂o艣膰 miksujemy, dodajemy budy艅 i ponownie miksujemy do po艂膮czenia sk艂adnik贸w. Mas臋 przelewamy na sp贸d.

Pieczenie:


Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st i pieczemy 40 min, po tym czasie zmniejszamy temperatur臋 do 150 st i pieczemy jeszcze 20 min. Je艣li g贸ra ciasta zacznie si臋 przypieka膰, przykrywamy nasze ciasto foli膮 aluminiow膮.

Smacznego 馃構

Dodaj komentarz

B膮d藕 pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do g贸ry