Jeste┼Ť tutaj
Dom > Nowo┼Ťci > SERNIK NA DAKTYLOWO-OWSIANYM SPODZIE

SERNIK NA DAKTYLOWO-OWSIANYM SPODZIE

­čŹ░SERNIK NA DAKTYLOWO-OWSIANYM SPODZIE ­čŹ░

Ô×í´ŞĆSk┼éadniki:

ÔťůSp├│d:

-Płatki owsiane: 80 g
-M─ůka owsiana: 90 g
-Daktyle: 120 g
-Olej kokosowy: 15 g

ÔťůMasa serowa:

-1 kg sera ,,w kube┼éku”
*Tutaj uwaga: wybieramy ser o dobrym sk┼éadzie. Takie sery nie zawsze sk┼éadaj─ů si─Ö z samego twarogu. Najlepiej wybiera─ç produkty bez dodatk├│w: czyli mleko, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka. Je┼Ťli macie mo┼╝liwo┼Ť─ç najlepszym rozwi─ůzaniem jest zmielenie twarogu w domu
-1 jajko
-10 łyżek erytrytolu
-1 budyń waniliowy bez dodatku cukru (skład: skrobia(ziemniaczana, kukurydziana), aromat, barwniki (kurkumina, karoteny)).

Ô×í´ŞĆSpos├│b przygotowania:

Daktyle zalewamy gor─ůc─ů wod─ů i odstawiamy na ok. 10-15 min. Po tym czasie odlewamy wod─Ö (do kubeczka) i daktyle blendujemy na g┼éadko, mieszamy z m─ůk─ů, p┼éatkami, rozpuszczonym olejem kokosowym, dodajemy 2-3 ┼éy┼╝ki wody z daktyli. Tortownic─Ö wyk┼éadamy papierem do pieczenia i wylepiamy ciastem daktylowo-owsianym.

Do twarogu dodajemy jajko, erytrytol i ca┼éo┼Ť─ç miksujemy, dodajemy budy┼ä i ponownie miksujemy do po┼é─ůczenia sk┼éadnik├│w. Mas─Ö przelewamy na sp├│d.

ÔťůPieczenie:


Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st i pieczemy 40 min, po tym czasie zmniejszamy temperatur─Ö do 150 st i pieczemy jeszcze 20 min. Je┼Ťli g├│ra ciasta zacznie si─Ö przypieka─ç, przykrywamy nasze ciasto foli─ů aluminiow─ů.

Smacznego ­čśő

Dodaj komentarz

B─ůd┼║ pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do g├│ry