Jesteś tutaj
Dom > Nowości > SERNIK NA DAKTYLOWO-OWSIANYM SPODZIE

SERNIK NA DAKTYLOWO-OWSIANYM SPODZIE

🍰SERNIK NA DAKTYLOWO-OWSIANYM SPODZIE 🍰

➡️Składniki:

Spód:

-Płatki owsiane: 80 g
-Mąka owsiana: 90 g
-Daktyle: 120 g
-Olej kokosowy: 15 g

Masa serowa:

-1 kg sera ,,w kubełku”
*Tutaj uwaga: wybieramy ser o dobrym składzie. Takie sery nie zawsze składają się z samego twarogu. Najlepiej wybierać produkty bez dodatków: czyli mleko, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka. Jeśli macie możliwość najlepszym rozwiązaniem jest zmielenie twarogu w domu
-1 jajko
-10 łyżek erytrytolu
-1 budyń waniliowy bez dodatku cukru (skład: skrobia(ziemniaczana, kukurydziana), aromat, barwniki (kurkumina, karoteny)).

➡️Sposób przygotowania:

Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 10-15 min. Po tym czasie odlewamy wodę (do kubeczka) i daktyle blendujemy na gładko, mieszamy z mąką, płatkami, rozpuszczonym olejem kokosowym, dodajemy 2-3 łyżki wody z daktyli. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy ciastem daktylowo-owsianym.

Do twarogu dodajemy jajko, erytrytol i całość miksujemy, dodajemy budyń i ponownie miksujemy do połączenia składników. Masę przelewamy na spód.

Pieczenie:


Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st i pieczemy 40 min, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150 st i pieczemy jeszcze 20 min. Jeśli góra ciasta zacznie się przypiekać, przykrywamy nasze ciasto folią aluminiową.

Smacznego 😋

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do góry