
Serniczek na zimno!?
?
?
➡Składniki na mini tortownice:
-Twaróg chudy: 150 g
-Jogurt naturalny : 150 g
-Mleczko kokosowe: 200 g
-Masło orzechowe: 40 g
-Erytrytol, zmielony na pył: 5 łyżek
-Żelatyna: 2 łyżki
➡Sposób przygotowania:
Twaróg, jogurt, erytrytol, mleczko kokosowe zblenduj na gładką masę. Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i rozpuść (uważaj aby nie zagotować). Przestudzoną żelatynę dodaj do masy i zblenduj. Połowę przełóż to mini tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Drugą połowę zblenduj z masłem orzechowym i wyłóż do tortownicy. Wstaw do lodówki na min. 2 godziny.
Pycha
Dodaj komentarz
Bądź pierwszy!