Jesteś tutaj
Dom > Odżywianie > Suflet z kalafiora

Suflet z kalafiora

Składniki:

  • kalafior
  • 4 żółtka i 2 białka
  • chudy jogurt
  • pół szklanki chudego mleka
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Zacznij od przyrządzenia białego sosu. Lekko podgrzej pół szklanki mleka, posól je i popieprz. Dodaj 4 żółtka, cały czas ubijając, nastepnie dodaj jogurt. Na koniec podgrzej całość w naczyniu do gotowania na parze z podwójnym dnem. Kalafior podziel na różyczki, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Ubij pianę z 2 białek i powoli dodaj ją do sosu. Kawałki kalafiora włóż do formy na suflet, zalej sosem i zapiekaj w piekarniku przez 20 minut.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Do góry