Jesteś tutaj
Dom > Nowości > Szef kuchni poleca sernik na zimno

Szef kuchni poleca sernik na zimno

Szef kuchni poleca sernik na zimno ♥?

Składniki:
-500 g twarogu chudego
-180 g jogurtu naturalnego
-2 galaretki dowolnego smaku, bez cukru (u Nas firmy Celiko)
-2 garści owoców jagodowych

Sposób przygotowania:
1 galaretkę rozpuść w 400 ml wody, dodaj do smaku erytrytolu lub innego słodzidła, odstaw do ostudzenia. Twaróg zblenduj z jogurtem, dodaj rozpuszczoną galaretkę i dokładnie zblenduj. W razie potrzeby dodaj więcej erytrytolu. Przełóż do formy i wstaw do lodówki. Drugą galaretkę rozpuść w 400 ml wody, dodaj do smaku erytrytol i pozostaw do ostygnięcia. Na lekko zastygniętą masę serową przełóż oczyszczone owoce i zalej galaretką. Wstaw do lodówki na min. 1 h. ?????

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do góry