
SZYBKI SERNIK MARMURKOWY?
?
➡Składniki na malutką tortownice, średnica ok. 18 cm:
– 250 g twarogu chudego
– 3 jajka
– 1 łyżka kakao
– 5 łyżek erytrytolu
– 1 płaska łyżka cynamonu
➡Sposób przygotowania:
Białka rozdzielić od żółtek. Żółtka zblednować razem z twarogiem, erytrolem i cynamonem.
Białka ubić, a następnie dodać do masy z twarogu i żółtek, wymieszać na najmniejszych obrotach.
Masy rozdzielić na pół. Do 1 części dodać kakao i delikatnie wymieszać.
Mini tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na środek blaszki na zmianę wykładamy jedną łyżkę białej masy i jedną łyżkę masy kakaowej i tak na zmianę. Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach.
Ciasto pokroiłam na 8 kawałków
1 kawałek to: 62 kcal, 8 g białka, 2 g tłuszczy, 2 g węglowodanów
Smacznego
Autor: Daria Szefer
Dodaj komentarz
Bądź pierwszy!