Jesteś tutaj
Dom > Odżywianie > Włoska pita z tuńczykiem

Włoska pita z tuńczykiem

Szybkie rozwiązanie na dobry i pożywny obiad. Łatwe do przechowywania i idealnie nadaje się jako szybka przekąska gdy potrzebujemy zwiększyć spożycie kalorii. Dzięki takiemu posiłkowi utrzymamy równowagę wszystkich mikroskładników: białka, węglowodanów i tłuszczy.

Włoska pita z tuńczykiem to doskonałe rozwiązanie na zdrowy popołudniowy posiłek. 

Składniki:

  • 1 pełnoziarnista bułka
  • 1 puszka tuńczyka
  • 2 łyżki włoskiego sosu sałatkowego
  • sałata
  • 3 małe pomidorki cherry
  • parę plasterków ogórka 

Przygotowanie:

Do tuńczyka dodajemy 1 łyżkę włoskiego sosu sałatkowego, następnie nakładamy to na bułkę (pita). Dodajemy także sałatę, pomidory oraz ogórki, a następnie skrapiamy danie sosem sałatkowym.

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do góry