Jesteś tutaj
Dom > Nowości > Zdrowe pasty na pieczywo

Zdrowe pasty na pieczywo

Często spotykam się z osobami, które uważają że oprócz kanapki z serem żółtym i szynką nie można nic fajnego wymyślić. Wręcz przeciwnie! Nawet można przemycić warzywa 🔥

Dzisiaj przedstawiamy 2 pasty na pieczywo:
1 – pasta marchewkowa
2 – pasta jajeczna z wędzonym łososiem
Oby dwie pychotka!

➡️PASTA MARCHEWKOWA🥕:

Składniki:

-150 g marchewki
-1 mała cebula
-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-2 łyżeczki serka kanapkowego typu almette/ lżejsza wersja jogurt naturalny
-1 ząbek czosnku
-sól, pieprz, ostra papryka, słodka papryka, oregano, tymianek

Sposób przygotowania:

Marchewkę ugotować razem z cebulą do miękkości (fajny sposób na wykorzystanie warzyw z zupy!!). Warzywa ostudzić, zblendować na gładko, dodać pozostałe składniki. Przyprawić do smaku.

➡️PASTA JAJECZNA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM🥚

Składniki:
-4 jajka
-1 mała cebula
-1 mały ogórek kiszony
-50 g łososia wedzonego
-1 czubata łyżka jogurtu naturalnego
-koperek
-sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, posolić, odstawić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka rozgnieść z musztardą. Białka drobno pokroić, wymieszać z żółtkami. Ogórek kiszony i łososia pokroić w kostkę. Do jajek dodać cebulę, ogórek, łososia , jogurt, koperek i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku. Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień jak się przegryzie!

 

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
Do góry