
Zostało Ci trochę mięsa i nie wiesz co z nim zrobić?
Przedstawiamy zupę z mięsem mielonym!
Przepis na 4 porcje zupy.
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy wywar warzywny. Do wody wrzucamy marchew, pietruszkę, seler, pora, listki bobkowe, ziele angielskie i gotujemy.
W międzyczasie szklimy cebulę na oleju, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, smażymy do miękkości. Następnie dodajemy mięso i smażymy do zarumienienia. Gotowy wywar odcedzamy, dodajemy do niego przesmażone mięso i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną marchewkę z wywaru i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy mieloną słodką papryką, mieloną ostrą papryką, przeciśniętym czosnkiem, oregano, bazylią i solą.
Jajko roztrzepujemy, dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Na gotującą zupę wrzucamy ciasto i gotujemy ok. 1 minuty.
Przystrajamy pietruszką
Gotowe
Smacznego
Dodaj komentarz
Bądź pierwszy!